Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

18 јан 2018

Промоција на монографијата „Манаки - приказна во слики“ во Белград

Промоција на монографијата „Манаки - приказна во слики“ во Белград
Монографијата „Манаки – приказна во слики“ на фотографот Роберт Јанкуловски ќе биде промовирана во галеријата „Артгет“ во Белград на 18 јануари 2018 година.

10 јан 2018

Национална кампања „365 работнички права за младите!“

Национална кампања „365 работнички права за младите!“

Националната кампања „365 работнички права за младите!“ организирана од страна на Коалиција СЕГА официјално започна на 1 јануари 2018 година. 

25 дек 2017

Официјален извештај од форумот „Европски перспективи за локалната самоуправа“

Официјален извештај од форумот „Европски перспективи за локалната самоуправа“

80 учесници учествуваа на бројни предавања, дебати, обуки и презентации за време на форумот „Европски перспективи за локалните власти“, кој беше одржан од 29 до 31 март 2017 во Битола. Претставници од Делегацијата на ЕУ во Македонија, државни институции и локални власти беа говорители и предавачи на форумот, а Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА ги водеше обуките.

24 ное 2017

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка
Во Македонија ќе бидат спроведени четири обуки кои ќе се фокусираат на теми како: алатки за локална демократија, буџетирање и транспарентност при менаџирање со локални фондови, финансирање на граѓански организации со буџетите на локалните власти и раководење со проектен циклус и ЕУ фондови. На обуките ќе присуствуваат вкупно 120 претставници на општини и граѓанското општество.

17 ное 2017

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Управниот одбор на платформата Франција-Балкан одржа состанок во Париз на 10 ноември 2017 во Министерството за надворешни работи, организиран од областа Виши-Оверњ.

RSS
12345678910Last