Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

9 јул 2015

Повик за аплицирање

Повик за аплицирање

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија (МХК) и Институтот за човекови права во соработка со Институтот за човекови права и мир од Каен, регион Долна Нормандија, Република Франција организира школа за човекови права за млади од двете држави. На овогодинешната школа ќе бидат опфатени две генерални теми:
- Слобода на изразување и слобода на медиуми

- Говор и криминал од омраза.

За повеќе информации :  mhc.org.mk/announcements/298#

 Проектот е поддржан во рамки на повикот за проекти 2015-2016 на соработката Долна Нормандија/Македонија. 

 

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x