Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

8 авг 2015

Голем интерес за семинарот „По стапките на Албер Лондр“ од страна на македонските медиуми

Голем интерес за семинарот „По стапките на Албер Лондр“ од страна на македонските медиуми

Categories: Млади, Сеќавање  / 

15 национални и локални македонски медиуми присуствуваа на прес конференцијата за семинарот „По стапките на Албер Лондр“ која се одржа во петок, 7 август 2015 година во Битола. За време на прес конференцијата се обратија: Фредерик Прулиер, претседател на здружението „По стапките на Албер Лондр“, Ален Валентини, новинар за „France Télévisions, Калиопа Кривашија, почесен француски козул во Битола и Ивана Димитровска шеф на канцеларијата за децентрализирана соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија.Младите учесници исто така се обратија пред медиумите и ги споделија своите импресии за Македонија и семинарот.

 

Објавите во медиумите можете да ги погледнете подолу:

Канал 5 Телевизија

Сител телевизија

Орбис телевизија

Фејсбук на Орбис Телевизија

Тера телевизија

Интернет страница на општина Новаци

Шеталиште

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x