Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

24 јан 2017

Новиот амбасадор во посета на канцеларијата на соработката во Скопје

Новиот амбасадор во посета на канцеларијата на соработката во Скопје

Categories: Координација  / 

На 24 јануари 2017 година, новиот амбасадор на Франција во Македонија Н.Е. Господин Кристиан Тимоние ја посети канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија.

Целта на посетата беше запознавање со работата и проектите на канцеларијата, посветени на Првата светска војна во Македонија, институционалната соработка и користење на Европските фондови од страна на општините, активностите на партнерите и продолжението на програмата на соработката за 2017 година.

За време на посетата, амбасадорот изјави дека на Амбасадата на Франција во Македонија ќе продолжи да ги подржува иницијативите на соработката помеѓу Нормандија и Македонија. 

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x