Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 сеп 2017

Претставата „Шепотењето на Антигона“ прикажана на националниот форум „Граѓаните за промени“

Претставата „Шепотењето на Антигона“ прикажана на националниот форум „Граѓаните за промени“

На 23 септември 2017 година во градскиот парк во Скопје, преку видео проекција беше претставен записот од претставата „Шепотењето на Антигона“ одиграна од младите актери од Дебар и Иф, во рамките на третиот Национален форум „Граѓаните за промени – ден на граѓанските организации“, организиран од страна на Цивика мобилитас.

Во опуштена атмосфера и во духот на приближување на граѓанскиот сектор кон граѓаните, посетителите можеа да уживаат во видеото од претставата адаптирана на три јазика: француски, македонски и албански јазик.

Оваа театарска претстава веќе беше одиграна во Македонија во Струга и Дебар во ноември 2015 година.

Овој проект е спроведен во рамки на соработката помеѓу општините Иф и Дебар, со помош на Центарот за одржлив развој на Дебар и театарската група „Et mes ailes“.

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x