Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

13 ное 2017

Управен одбор на партнерите од соработката помеѓу Нормандија и Македонија

Управен одбор на партнерите од соработката помеѓу Нормандија и Македонија

На 13 ноември 2017 година во просториите на општина Коломбел, се оддржа управниот одбор на француските партнери од програмата за соработка помеѓу Нормандија и Македонија.

На средбата претставници на општините и асоцијациите вклучени во програмата имаа можност да ги претстават  реализираните и идните активности кои заеднични се спроведуваат со нивните партнери од Македонија.

На состанокот се разговараше за административните и финансиските аспекти на проектот, како и за неговото продолжување во наредниот период.

Оваа фаза од програмата за соработка помеѓу чинители од Нормандија и Македонија се спроведува во периодот од 1 мај 2017 до 30 април 2018 под лидерство на општините Коломбел и Новаци, и финансиски е поддржана од француското министерство за надворешни работи. АЛДА е генерален финансиски и административен координатор проектот.
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x