Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

17 ное 2017

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Управниот одбор на платформата Франција-Балкан одржа состанок во Париз на 10 ноември 2017 во Министерството за надворешни работи, организиран од областа Виши-Оверњ.

На состанокот присуствуваа партнерите во проектот, претставници од локалните власти и асоцијации, кои ги дискутираа тековните активности кои ефективно ги задржуваат целите на платформата. Водечкиот партнер ја претстави состојбата на соработката.

Состанокот претставуваше можност за дискусија на понатамошниот развој на програмата и за претставување на активностите кои ќе следуваат. Управниот одбор ги идентификуваше и потребите за поддршка во развојот на платформата.

Програмата беше создадена во 2008 година со цел да се направи спој помеѓу заедничките проекти во француските власти и на балканската територија.

Соработката помеѓу Нормандија и Македонија учествува и ја поддржува програмата преку Европската Асоцијација за Локална Демократија - АЛДА, споделувајќи искуства за децентрализирана соработка со цел да се зголеми ефективноста на активностите во проектот.

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x