Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

20 фев 2018

Универзитет на мирот 2018

Универзитет на мирот 2018
Институтот за човекови права и мир во Каен, во соработка со регионот Нормандија и Универзитетот во Каен објавува јавен повик за учество на 18-то издание на Универзитетот на мир, кое ќе се одржи од 17-ти до 23-ти јуни 2018 во Каен, Франција.

25 јул 2017

Одржување на мирот- Предизвик на седумнаесетиот Универзитет на мирот во Каен

Одржување на мирот- Предизвик на седумнаесетиот Универзитет на мирот во Каен
Од 5 до 11 јуни 2017 година, Институтот за човекови права и мир во Каен, го организираше  седумнаесетиот Универзитет на мирот на кој учестуваа триесетина студенти од целиот свет. Темата на овогодинешиот универзитет беше „Одржување на мирот“.

25 јул 2017

Универзитет на мирот во Каен – Повик за учесници

Универзитет на мирот во Каен – Повик за учесници
Од 2009 година, Институтот за човекови права и мир во Каен го организира Универзитетот на мир за триесет студенти од целиот свет кои сакааат да го усовршат своето образование во насока на мирот. „Преговори за мир“, „Град и мир“, „Културни права - фактори за мир?“ се неколку од темите кои беа опфатени претходните години. 

1 окт 2016

Слобода и приватност на интернет: Обука на професорите од средните училишта

Слобода и приватност на интернет: Обука на професорите од средните училишта
Професори од средните училишта во Скопје учествуваа на работилница која имаше за цел да ја подигне свеста за човековите права во дигиталниот простор. На оваа работилница тие се запознаа со методите за работа на оваа тема со нивните ученици.

2 јул 2016

Mладите од целиот свет и културните права како фактор за мир

Mладите од целиот свет и културните права како фактор за мир

На шеснаесеттото издание на Универзитет на мирот присуствуваа 25 млади од Франција, Русија, Канада, Мароко, Мадагаскар, Гвинеја, Того, Камерун и тројца учесници од Македонија. 

RSS
12345678