Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

1 мар 2018

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

По повод францускиот празник “Chandeleur” – Фестивалот на светлината или Сретение Господово кој се празнува на почетокот на месец февруари, во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци се одржа презентација на значењето на овој празник и дегустација на палачинки на 20 февруари 2018 година. 

18 јан 2018

Промоција на монографијата „Манаки - приказна во слики“ во Белград

Промоција на монографијата „Манаки - приказна во слики“ во Белград
Монографијата „Манаки – приказна во слики“ на фотографот Роберт Јанкуловски ќе биде промовирана во галеријата „Артгет“ во Белград на 18 јануари 2018 година.

29 сеп 2017

Битола документирана од браќата Манаки претставена во монографија од Роберт Јанкуловски

Битола документирана од браќата Манаки претставена во монографија од Роберт Јанкуловски
На 29 септември 2017 година, во рамки на меѓународниот фестивал за филм „Браќа Манаки“ во Битола, беше промовирана монографијата „Манаки – приказна во слики“ на фотографот Роберт Јанкуловски. 

25 сеп 2017

Претставата „Шепотењето на Антигона“ прикажана на националниот форум „Граѓаните за промени“

Претставата „Шепотењето на Антигона“ прикажана на националниот форум „Граѓаните за промени“
На 23 септември 2017 година во градскиот парк во Скопје, преку видео проекција беше претставен записот од претставата „Шепотењето на Антигона“ одиграна од младите актери од Дебар и Иф, во рамките на третиот Национален форум „Граѓаните за промени – ден на граѓанските организации“, организиран од страна на Цивика мобилитас.

24 авг 2017

Публикацијата „Музеј на женски приказни“ го означува крајот на 3-годишен уметнички истражувачки проект

Публикацијата „Музеј на женски приказни“ го означува крајот на 3-годишен уметнички истражувачки проект
Публикацијата „Музеј на женски приказни“, објавена од Локомотива – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата, го означува крајот на 3-годишен уметнички истражувачки проект во рамки на Децентрализираната програма помеѓу Долна Нормандија и Македонија.
RSS
12345678910Last