Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

19 мар 2018

Соработката помеѓу Нормандија – Македонија на меѓународната средба во Дижон

Соработката помеѓу Нормандија – Македонија на меѓународната средба во Дижон

Меѓународната  средба на партнерите  на мрежата Франција - Балкан се одржа на 16 и 17 март 2018 година во Дижон, Франција. На овој настан присуствуваа повеќе од 100 претставници на локалните самоуправи од Франција и земјите од Западен Балкан, претставници на партнерските организаци и млади луѓе кои се дел од соработка помеѓу двете територии. 

25 дек 2017

Официјален извештај од форумот „Европски перспективи за локалната самоуправа“

Официјален извештај од форумот „Европски перспективи за локалната самоуправа“

80 учесници учествуваа на бројни предавања, дебати, обуки и презентации за време на форумот „Европски перспективи за локалните власти“, кој беше одржан од 29 до 31 март 2017 во Битола. Претставници од Делегацијата на ЕУ во Македонија, државни институции и локални власти беа говорители и предавачи на форумот, а Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА ги водеше обуките.

24 ное 2017

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка
Во Македонија ќе бидат спроведени четири обуки кои ќе се фокусираат на теми како: алатки за локална демократија, буџетирање и транспарентност при менаџирање со локални фондови, финансирање на граѓански организации со буџетите на локалните власти и раководење со проектен циклус и ЕУ фондови. На обуките ќе присуствуваат вкупно 120 претставници на општини и граѓанското општество.

17 ное 2017

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Управниот одбор на платформата Франција-Балкан одржа состанок во Париз на 10 ноември 2017 во Министерството за надворешни работи, организиран од областа Виши-Оверњ.

13 ное 2017

Управен одбор на партнерите од соработката помеѓу Нормандија и Македонија

Управен одбор на партнерите од соработката помеѓу Нормандија и Македонија
На 13 ноември 2017 година во просториите на општина Коломбел, се оддржа управниот одбор на француските партнери од програмата за соработка помеѓу Нормандија и Македонија.
RSS
12345678910Last