Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

24 ное 2017

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка
Во Македонија ќе бидат спроведени четири обуки кои ќе се фокусираат на теми како: алатки за локална демократија, буџетирање и транспарентност при менаџирање со локални фондови, финансирање на граѓански организации со буџетите на локалните власти и раководење со проектен циклус и ЕУ фондови. На обуките ќе присуствуваат вкупно 120 претставници на општини и граѓанското општество.

6 јул 2015

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Овогодишниот интернационален театарски фестивал “Актерот на Европа” организиран од страна на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА беше посветен на драмски дела инспирирани од Првата светска војна.

26 јун 2015

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“
Во текот на изминатата година, Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА работеше на проект на тема фотографија и Сеќавања од Прва и Втора светска војна.

5 фев 2015

Општина Кавадарци – Локална Самоуправа

Општина - Кавадарци

Тема на која ќе работите :

  • Култура и културно наследство

Баран тип на структура за партнерство :

  • единици на локална самоуправа

5 фев 2015

Општина Могила - Единица на Локална Самоуправа

Општина - Могила

Тема на која ќе работите :

  • Човекови права : демократска ангажираност и граѓанско учество
  • Култура и културно наследство

Баран тип на структура за партнерство :

  • здруженија на граѓани
  • единици на локална самоуправа
  • области, департмани, заедница на области од Долна Нормандија
  • културни институции од јавен карактер

RSS
123