Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

30 јан 2015

Искуствата на Долна Нормандија во раководење со Европски фондови претставени во Македонија

Искуствата на Долна Нормандија во раководење со Европски фондови претставени во Македонија
На 29 јануари 2015 г. во Скопје, г. Александар Фоло, директор на секторот за европски прашања и меѓународни односи на Регионот Долна Нормандија одржа презентација на тема: „Децентрализирано управување со ЕУ фондови : искуството на Долна Нормандија“.

30 јан 2015

100 годишнина од Прва светска војна во Македонија: заеднички пристап за одбележување

100 годишнина од Прва светска војна во Македонија: заеднички пристап за одбележување
На 29 јануари 2015 во Скопје се одржа средба на чинители на тема „Прва светска војна во Македонија“. 

22 јан 2015

Делегација од Долна Нормандија на Водици во Охрид

Делегација од Долна Нормандија на Водици во Охрид
Делегација од Каен дојде во посета на Охрид на 19 јануари токму за време на празникот Водици. 

16 јан 2015

Оглас за вработување во АЛДА - Скопје : Координатор на проект за млади

Оглас за вработување во АЛДА - Скопје : Координатор на проект за млади

АЛДА – Скопје е дел од проектот „Балканска регионална платформа за младинско учество и дијалог“ финансиран од Европската Унија. За потребите на овoj проeкт, бараме координатор на проект за млади

14 јан 2015

Ученици и професори од Шербур во посета на Велес

Ученици и професори од Шербур во посета на Велес
Од 12 до 19 јануари оваа година, 36 средношколци и 6 професори од Шербур ќе престојуваат во Велес.
RSS