Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

28 јан 2016

Стари разгледници од Македонија во спомен на Првата светска војна

Стари разгледници од Македонија во спомен на Првата светска војна
Global Voices”, интернет порталот за информирање и преведување на вести поврзани со над 150 земји во светот, неодамна објави напис за Македонија во Првата светска војна. Во него е претставена иницијативата на американската библиотека New York Public Library за објава и дигитализирање на повеќе од 180 000 документи, чии авторски права се веќе застарени.

12 јан 2016

Соработката со некогашниот Регион Долна Нормандија преку конкретни проекти

Соработката со некогашниот Регион Долна Нормандија преку конкретни проекти

Заменикот министер за локална самоуправа, Љупчо Пренџов, учествуваше на Конференцијата Е–Општество, Слобода и приватност на интернет, организирана од невладината организација Метаморфозис, во рамки на Програмата за децентрализирана соработка меѓу Република Македонија и Нормандија.

8 јан 2016

Конкурс за избор на лого за кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“

Конкурс за избор на лого за кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“
Нашиот македонски партнер за младински прашања ги повика младите луѓе од 14-29 години да се вклучат во процесот на креирање на лого.

4 јан 2016

Среќна Нова година!

Среќна Нова година!
Соработката меѓу Нормандија и Македонија би сакала да Ви посака среќна и успешна Нова Година.
RSS