Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

24 јан 2017

Новиот амбасадор во посета на канцеларијата на соработката во Скопје

Новиот амбасадор во посета на канцеларијата на соработката во Скопје
На 24 јануари 2017 година, новиот амбасадор на Франција во Македонија Н.Е. Господин Кристиан Тимоние ја посети канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија.

15 јан 2017

Училиштен проект „ Сеќавање и археологија на Источниот фронт“

Училиштен проект „ Сеќавање и археологија на Источниот фронт“
Активностите по повод стогодишнината од Првата светска војна продолжуваат во 2016 година со училишниот проект посветен на историјата на фронтот од Првата светска војна во Македонија. Проектот го спроведуваат професорите од средното училиште Мермоз од Вир и Гимназија „Јосип Броз Тито“ Битола.

1 јан 2017

Среќна Нова година!

Среќна Нова година!
Соработката помеѓу Нормандија и Македонија ви посакува среќни празници исполнети со убави моменти и успешна 2017-та година. 
RSS