Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 окт 2015

Трибина и изложба по повод „Деновите на француската култура во Дебар“

Трибина и изложба по повод „Деновите на француската култура во Дебар“

На 22 октомври 2015 година, започна традиционалната манифестација „Денови на Француската култура во Дебар“ како дел од проектот „Вкрстено наследство“ во рамките на Соработката Долна Нормандија – Македонија.

22 окт 2015

Танчерки од Долна Нормандија на Регионалните денови на културата во Пелагонија

Танчерки од Долна Нормандија на Регионалните денови на културата во Пелагонија

Од 15 до 17 октомври 2015 година две танчерки од Долна Нормандија изведоа перформанс за македонската публика за време на Регионалните денови на културата во Пелагонија.

16 окт 2015

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна
На 5 и 6 ноември 2015 во Скопје, се одржа првата меѓународна конференција во Македонија, на тема: Првата светска војна во колективното сеќавање: размена на искуства од Балканот.

14 окт 2015

Средба на општините од Долна Нрмандија кои соработуваат со Македонија

Средба на општините од Долна Нрмандија кои соработуваат со Македонија

На 13 октомври 2015 година организацијата Horizons solidaires организираше средба на општините од Долна Нормандија кои соработуваат со Македонија во Иф.

9 окт 2015

Краткометражниот филм на Костадин Лазаров на фестивалот Off Courts

Краткометражниот филм на Костадин Лазаров на фестивалот Off Courts
Во рамките на соработката помеѓу Францускиот институт во Скопје и Регионот Долна Нормандија, младиот Костадин Лазаров, добитник на првата награда на натпреварот „Моето прво џебно видео“, го претстави својот филм на фестивалот Off Courts 2015 во Трувил, Франција.
RSS
12