Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

27 ное 2014

Денови на француската култура во Дебар

Денови на француската култура во Дебар
Оваа година, за прв пат во Дебар се одржуваат Деновите на француската култура во организација на Центарот за одржлив развој на заедницата. 

27 ное 2014

In Memoriam

In Memoriam

Гоце Аџи Митревски, почитуван и многу активен член нa Децентрализираната соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија, почина на 24 ноември.

18 ное 2014

Студенти по фотографија од Македонија во посета на Каен

Студенти по фотографија од Македонија во посета на Каен

Од 11 до 17 ноември, 4 студенти по фотографија од Универзитетот за аудиовизуелни го посетија Каен. Целта на оваа посета беше да се инспирираат за своите фотографии од локациите посветени на сеќавање на Првата и Втората светска војна во Каен.

13 ное 2014

Опсерваторијата Кокино голема инспирација за француската уметница Флер Елуин

Опсерваторијата Кокино голема инспирација за француската уметница Флер Елуин

Првата самостојна изложба на француската уметница Флер Елуин, насловена “За Каменот” беше поставена од 17 до 31 октомври 2014 во Галеријата Остен во Скопје и доби големо внимание од македонската публика.

12 ное 2014

Соработката Долна Нормандија/Македонија им се посветува на младите

Соработката Долна Нормандија/Македонија им се посветува на младите
На 5 ноември, истовремено со светскиот форум за демократијата беше организирана и меѓународната конференција „Младите и интеркултуралноста : како влијаат на развојот на нашите територии?“.
RSS
12