Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

30 ное 2016

16то издание на Самитот на Франкофонија на Мадагаскар

16то издание на Самитот на Франкофонија на Мадагаскар

16-тото издание на Самитот на Франкофонија се одржа од 22 до 27 ноември 2016 година на Мадагаскар. Катица Јанева од Канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија во Скопје беше дел од Самитот како член на Комитетот за изработка на младинската стратегија за млади франкофони, како и дел од македонската делегација.

12 ное 2016

Комеморација на Првата светска војна: Научни денови посветени на Македонскиот фронт

Комеморација на Првата светска војна: Научни денови посветени на Македонскиот фронт

По повод комеморацијата на крајот на Првата светска војна, Францускиот институт во Скопје организираше Научни денови посветени на Македонскиот фронт на 11 и 12 ноември 2016 година во Битола.

11 ное 2016

Општините Новаци и Коломбел официјално ја започнаа својата соработка

Општините Новаци и Коломбел официјално ја започнаа својата соработка

За прв пат, делегација на општина Новаци ја посети општината Коломбел во Нормандија. Од 9 до 13 ноември 2016 година, партнерите од Македонија имаа можност да ги посетат канцелариите на општината, училиштата и објектите наменети за младите и културата, како и комуналните претпријатија.

10 ное 2016

Средба на партнерите од Нормандија во Каен

Средба на партнерите од Нормандија во Каен
Преглед на досегашните и идните активности во рамките на соработката помеѓу Нормандија и Македонија: средба на партнерите од Нормандија во Каен
RSS