Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

24 ное 2017

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка

Обуки за општините и граѓанските организации за зајакнување на локалната демократија преку соработка
Во Македонија ќе бидат спроведени четири обуки кои ќе се фокусираат на теми како: алатки за локална демократија, буџетирање и транспарентност при менаџирање со локални фондови, финансирање на граѓански организации со буџетите на локалните власти и раководење со проектен циклус и ЕУ фондови. На обуките ќе присуствуваат вкупно 120 претставници на општини и граѓанското општество.

17 ное 2017

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Состанок на управниот одбор на платформата Франција-Балкан

Управниот одбор на платформата Франција-Балкан одржа состанок во Париз на 10 ноември 2017 во Министерството за надворешни работи, организиран од областа Виши-Оверњ.

15 ное 2017

Комеморација на Првата светска војна во Македонија

Комеморација на Првата светска војна во Македонија

Од 10 до 13 ноември 2017 година, по повод Денот на примирјето од Првата светска војна, во Битола и Прилеп беа организирани повеќе настани посветени на овој период. Лора Елен, одговорна за програмата на соработката помеѓу Нормандија и Македонија во Регионот Нормандија беше дел од свечетносите и посетите организирани од страна на партнерите во Македонија.

13 ное 2017

Управен одбор на партнерите од соработката помеѓу Нормандија и Македонија

Управен одбор на партнерите од соработката помеѓу Нормандија и Македонија
На 13 ноември 2017 година во просториите на општина Коломбел, се оддржа управниот одбор на француските партнери од програмата за соработка помеѓу Нормандија и Македонија.

11 ное 2017

Конвенција за соработка помеѓу АЛДА и Коломбел

Конвенција за соработка помеѓу АЛДА и Коломбел
На 11 ноември 2017 година, во Коломбел, Франческо Зарзана, член на управниот одбор на АЛДА и Марк Потије, градоначалник на Коломбел потпишаа конвенција за партнерство во рамките на програмата за соработка помеѓу Нормандија и Македонија. 

RSS
12