Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 дек 2014

Одржана информативна средба за повикот за проекти 2015-2016 година

Одржана информативна средба за повикот за проекти 2015-2016 година
На 26 декември 2014 година, во Клубот на новинари се одржа информативна средба за Повикот на проекти 2015-2016 година.  Големиот интерес за повикот за проекти резултираше со голема посетеност на средбата од страна на претставници на граѓански сектор, единици на локална самоуправа, културни и образовни институции и сл.

24 дек 2014

Информативна средба за Повикот на проекти 2015 - 2016 година

Информативна средба за Повикот на проекти 2015 - 2016 година

На 26 декември 2014 година (петок), со почеток во 10 часот во Клуб на новинари, (бул. Партизански одреди 4, Градски ѕид број 13, Скопје) ќе се одржи Информативна средба на која сите заинтересирани ќе можат да се запознаат со објавениот Повик за проекти 2015 -2016 година во рамките на програмата за децентрализирана соработка меѓу Долна Нормандија и Македонија.

24 дек 2014

Делегација од Министерството за локална самоуправа на Македонија во посета на Долна Нормандија

Делегација од Министерството за локална самоуправа на Македонија во посета на Долна Нормандија

Од 14 до 18 декември беше организирана студиска посета за 7 претставници од Министерството за локална самоуправа на Македонија во Долна Нормандија.

22 дек 2014

Објавен Повикот за проекти во рамки на Соработката Долна Нормандија/Македонија

Објавен Повикот за проекти во рамки на Соработката Долна Нормандија/Македонија
Во рамките на соработката Долна Нормандија/Македонија е објавен повик за проекти за 2015-2016 година.

17 дек 2014

Промовиран педагошкиот прирачник „Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера“

Промовиран педагошкиот прирачник „Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера“
На 11 декември за време на конференцијата „Е-општество: Човекови права на интернет“  беше промовиран Педагошкиот прирачник за работа со млади „Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера“.
RSS
123