Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

17 фев 2015

Средба со претставниците од Долна Нормандија и Француската амбасада

Средба со претставниците од Долна Нормандија и Француската амбасада

Министерот за локална самоуправа г. Лирим Шабани денеска на 28.01.2015 одржа работна средба со директор на Одделот за европски прашања и меѓународна соработка од регионот на Долна Нормандија - Франција г. Александар Фолот и амбасадорот на Република Франција во Република Македонија г-ѓа Лоренс Оер.

16 фев 2015

40 проекти поднесени на повикот на проекти во рамки на соработката Долна Нормандија/Македонија

40 проекти поднесени на повикот на проекти во рамки на соработката Долна Нормандија/Македонија
Повикот на проекти организиран во рамки на програмата за соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија заврши на 11 февруари 2015 г. 40 проекти беа поднесени до канцеларијата за соработка кои ќе бидат оценувани од страна на Комисијата за евалуација. 

9 фев 2015

Поплави во општина Новаци

Поплави во општина Новаци
На почетокот на февруари 2015 година, општина Новаци беше зафатена од поплави како последица на обилните врнежи кои ја зафатија Република Македонија.

6 фев 2015

Младите од Франција и Македонија со видео порака против дела од омраза

Младите од Франција и Македонија со видео порака против дела од омраза

На 30 јануари оваа година Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Институтот за човекови права и мир од Каен, ја презентираа заедничкатата видео-порака против делата од омраза од младите во Франција и Македонија. 

4 фев 2015

Балканска регионална платформа за младинско учество и дијалог

Балканска регионална платформа за младинско учество и дијалог
Од јануари 2015 година, Асоцијацијата на агенции за локална демократија (АЛДА) заедно со 7 агенции за локална демократија од Балканот, и канцеларијата на АЛДА во Скопје формира Балканска регионална платформа за младинско учество и  дијалог. 
RSS
12