Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

19 фев 2016

Претставување на македонската економија во Париз

Претставување на македонската економија во Париз
Агенцијата Бизнис Франс, во соработка со Агенцијата Инвест Македонија организраа средба посветена на економските можности и партнерства помеѓу Македонија и

16 фев 2016

Децентрализација и обуки: дефинирање на активностите во 2016 година

Децентрализација и обуки: дефинирање на активностите во 2016 година

На 12 февруари 2016 година, во Скопје се одржа средба на институционалните партнери на соработката, посветена на активностите за 2016 година. Оваа година ќе биде посветена на пристап и управување со европските фондови и програми за локалните власти на Нормандија и Македонија, како и за македонските министерства.

16 фев 2016

Кампања „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“

Кампања „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“

Kампањата за информирање на младите „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“ започна на 1 декември 2015 година. Оваа кампања ја започна Коалицијата СЕГА и нејзините членови, информативните центри во Прилеп и Кавадарци, во соработка со Националната агенција за млади и спорт.

9 фев 2016

„Соработката се темели на принципот на размена на искуства"

„Соработката се темели на принципот на размена на искуства"

Интервју со Ивана Димитровска, директорка на Канцаларијата на Соработката меѓу Нормандија и Македонија - АЛДА Скопје, во дневниот весник Вечер

2 фев 2016

Приватност и слобода на изразување на интернет – подигање на свеста кај младите

Приватност и слобода на изразување на интернет – подигање на свеста кај младите

Од декември 2015 година до февруари 2016 година, беа организирани работилници за подигање на свеста за заштита на приватноста и слободата на изразување на младите на интернет.  Работилниците се одржаа во Македонија, од страна на Метаморфозис.

RSS