Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

22 фев 2017

Форум „Европски перспективи за локалната самоуправа“ – Повик за учесници

Форум „Европски перспективи за локалната самоуправа“ – Повик за учесници
Форумот „Европски перспективи за локалната самоуправа“ ќе се одржи од 29 до 31 март 2017 година во Битола. 

10 фев 2017

Војникот Петко Лисковски од Добрушево доби споменик во Франција

Војникот Петко Лисковски од Добрушево доби споменик во Франција

Општината Новаци ја продолжува соработката со општината Коломбел од Нормандија на тема на Првата светска војна во Македонија.

6 фев 2017

Нови волонтери во Канцеларијата на АЛДА Скопје

Нови волонтери во Канцеларијата на АЛДА Скопје

По втор пат канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија ќе биде домаќин на двајца волонтери од Франција во рамките на програмата „Еразмус +“.

3 фев 2017

Обележана соработката помеѓу општините Карпош и Флери сир Орн!

Обележана соработката помеѓу општините Карпош и Флери сир Орн!
Од 30 јануари до 4 февруари, делегација на Општина Карпош беше во посета на својот партнер, општината Флери сир Орн.
RSS