Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 мар 2015

Средношколци од Битола во посета на Долна Нормандија

Средношколци од Битола во посета на Долна Нормандија
Од 19 до 27 март 20 ученици од средното училиште „Јосип Броз Тито“ од Битола ќе ја посетат Долна Нормандија благодарејќи на нивната долга и богата соработка со стручното училиште „Жан Мермоз“ од Вир.

25 мар 2015

Конференција на тема Прва светска војна

Конференција на тема Прва светска војна

На 26 март ќе се одржи Конференција на тема „Сојузничките сили на Истокот: од поразот на Дарданелите до крајната победа (1914-1918)”. Настанот започнува во 18 часот во просториите на ЕУ Инфо центар во Скопје.

13 мар 2015

АЛДА наградна игра: можност да ја откриете Долна Нормандија

АЛДА наградна игра: можност да ја откриете Долна Нормандија

Европската асоцијација за локална демократија (АЛДА) оваа година го слави своето петнаесетгодишно постоење. Овој јубилеен роденден АЛДА реши да го прослави со организирање на наградна игра на која можат да учествуваат сите нејзини соработници, партнери, членки и пријатели. 

12 мар 2015

Државниот Секретар за поранешни борци и историски настани на Франција во посета на Македонија

Државниот Секретар за поранешни борци и историски настани на Франција во посета на Македонија
Од 9 до 11 март 2015 г. Државниот Секретар за поранешни борци и историски настани при француското Министерство за одбрана, Жан-Марк Тодешини беше во официјална посета во Македонија.

11 мар 2015

Изложба инспирирана од Македонија во Каен

Изложба инспирирана од Македонија во Каен

Изложбата Промоција на Алексис Дебеф беше отворена на 7 март 2015 година во Каен. 

RSS