Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

28 мар 2016

Соработката Нормандија - Македонија го прослави Денот на Франкофонијата!

Соработката Нормандија - Македонија го прослави Денот на Франкофонијата!

Соработката Нормандија - Македонија го прослави Денот на Франкофонијата заедно со Францускиот институт во Скопје на настанот организиран на 19 март 2016 година во Скопје. Денот на Франкофонијата организиран од страна на Францускиот институт во Скопје имаше разновидна програма во која можеше да најде по нешто за сите љубители на францускиот јазик и култура.

14 мар 2016

Претставување на Соработката и нејзините активности во Македонија

Претставување на Соработката и нејзините активности во Македонија
Соработката помеѓу Нормандија и Македонија и нејзините активности беа претставени на два настани посветени на младите во Скопје на 11 и 15 март, 2016 година. 

8 мар 2016

Првата светска војна низ објективот на браќата Манаки

Првата светска војна низ објективот на браќата Манаки

Изложбата беше свечено отворена на 7 март 2016 година, од страна на француската амбасадорка Н.Е. Лоранс Оер, вршител на должност, Амбасада на Република Македонија, г. Габриел Атанасов, градоначалникот на Каен, Жоел Брино, директорот на националниот архив, Битола, Ацо Кимовски, директорот на Меморијалниот музеј Стефан Грималди и директорот на Македонскиот центар за фотографија, Роберт Јанкулоски. 

3 мар 2016

Прва голема изложба на фотографиите на браќата Манаки во Каен, Франција

Прва голема изложба на фотографиите на браќата Манаки во Каен, Франција

Фотографиите на Јанаки и Милтон Манаки, најголемите фотографи на Балканот за прв пат ќе бидат претставени на голема изложба во Меморијалниот музеј во Каен. Изложбата ќе биде свечено отворена на 7 март 2016, и ќе биде отворена за јавноста од 8 март 2016 до 4 септември 2016 година.

RSS