Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

28 апр 2014

Баруф оркестар – француска музика од Балканот и Источна Европа во Македонија

Баруф оркестар – француска музика од Балканот и Источна Европа во Македонија

Баруф Оркестар е невообичаена група со оригинална визија. Оваа група на музичари иако доаѓа од Каен, од францускиот регион Долна Нормандија, се вбројува во музичката традиција од Централна и Источна Европа.

21 апр 2014

Македонски средношколци на посета во општината Лизије

Македонски средношколци на посета во општината Лизије

Учениците од средното училиште „Кирил Пејчиновиќ“ го посетија Лизије, Долна Нормандија. Градоначалникот Бернар Обрил им посака добредојде на 19 млади македонци во општинската зграда на Лизије. Овие млади ученици од албанско потекло, на возраст од 15 до 17 години, учат во двојазични француско-албански паралелки.

7 апр 2014

Младите од Медицинско-образовниот институт од Флери прикажаа два филма

Младите од Медицинско-образовниот институт од Флери прикажаа два филма

Во вторникот вечерта, на 01 април 2014 година, младите од Медицинско-образовниот институт (ИМЕ) од Флери беа домаќини на своите најблиски и своите сограѓани, прикажувајќи им една малку поинаква видео проекција. Проектот се потпира на соработката помеѓу две општини и се вика Флери-сур-Орн – Карпош, филм за една средба.

RSS