Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

29 апр 2015

Македноски драмски автори и режисери на уметничка размена во Каен

Македноски драмски автори и режисери на уметничка размена во Каен
Од 29 април до 30 мај 2015 г. во Каен се одржува 18то издание на фестивалот „Пишување и режија, денес“ кое е оваа година посветено на Макеоднската драматургија.

27 апр 2015

Претседателот на Регионот Долна Нормандија во посета на Македонија

Претседателот на Регионот Долна Нормандија во посета на Македонија
На 25 и 26 април 2015, претседателот на Регионот Долна Нормандија, г. Лоран Бове беше во посета на Македонија да се обележи десетгодишнината од соработката на Долна Нормандија со Македонија.

25 апр 2015

Повик за млади новинари, фоторепортери и блогери

Повик за млади новинари, фоторепортери и блогери
Доколку ве интересира истражувачко новинарството или фоторепортерството ве повикуваме да ни се придружите на патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“.

24 апр 2015

Отворање на изложбата : ФРОНТОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Отворање на изложбата : ФРОНТОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Сабота 25 април 2015 | 13:30 часот
Галерија „Остен“ (8-ма Ударна Бригада, бр.2)

17 апр 2015

АЛДА Скопје ќе ангажира 2 волонтери од Франција

АЛДА Скопје ќе ангажира 2 волонтери од Франција
2 волонтери од Франција ќе престојуваат во Македонија преку АЛДА Скопје во рамки на програмата Еразмус +. 
RSS
12