Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 мај 2015

13 нови проекти во рамки на соработката Долна Нормандија – Македонија

13 нови проекти во рамки на соработката Долна Нормандија – Македонија
Програмата за децентрализираната соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија избра 13 нови проекти за програмската година 2015/2016. 

14 мај 2015

Генерално собрание на АЛДА: 15 години постоење

Генерално собрание на АЛДА: 15 години постоење

На 9 мај во Подгорица, се одржа овогодишното Генерално собрание на АЛДА. АЛДА го прослави својот 15 роденден на Денот на Европа во присуство на членовите, партнерите и пријателите на организацијата.

14 мај 2015

Универзитет на Мирот 2015 : повик за македонски учесници

Универзитет на Мирот 2015 : повик за македонски учесници
Од 6 до 12 јули 2015 во Каен, Долна Нормандија, ќе се одржи Универзитет на Мирот организиран од страна на Меѓународниот Институт за Човекови права и мир од Каен. 

12 мај 2015

Работилница-натпревар „Mоето прво мини видео“

Работилница-натпревар „Mоето прво мини видео“
Работилницата Mоето прво мини видео“ е совршена можност за сите љубители на креативното изразување пеку новите медиуми и технолошки алатки. 
RSS