Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 јун 2015

Здружението Гоу Грин започна со проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“

Здружението Гоу Грин започна со проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“

Еколошкото здружение Гоу Грин започна со проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“ во рамки на повикот за проекти 2015 – 2016 на соработката Долна Нормандија/Македонија.

26 јун 2015

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“
Во текот на изминатата година, Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА работеше на проект на тема фотографија и Сеќавања од Прва и Втора светска војна.

25 јун 2015

Повик за резиценција на визуелен уметник од Македонија во Долна Нормандија

Повик за резиценција на визуелен уметник од Македонија во Долна Нормандија
Центарот за нови иницијативи во уметноста и културата, Локомотива, за прв пат го објавува повикот за уметничка резиденција на визуелен уметник од Македонија во Долна Нормандија.

25 јун 2015

Успешно 8 издание на францускиот филмски фестивал

Успешно 8 издание на францускиот филмски фестивал
Центарот за нови иницијативи во уметноста и културата, Локомотива, за прв пат го објавува повикот за уметничка резиденција на визуелен уметник од Македонија во Долна Нормандија.

16 јун 2015

fff.mk : Почнува осмото издание на Францускиот филмски фестивал во Македонија

fff.mk : Почнува осмото издание на Францускиот филмски фестивал во Македонија
Од 17 до 20 јуни 2015 година во Скопје и Охрид ќе се одржи Фестивалот на француски филм.
RSS
12