Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

31 јул 2015

Петто издание на патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“

Петто издание на патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“


12 млади од Франција, Албанија и Македонија, утре ќе ја започнат својата авантура како дел од патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“. Настанот традиционално по петти пат се организира од страна на програмата за мултилатерална соработка на територијални единици од Франција и Балканот.

29 јул 2015

Formation sur le programme européen « Sensibilisation et Education au développement »

Formation sur le programme européen « Sensibilisation et Education au développement »

Du 22 au 24 juillet 2014, le bureau de la Coopération à Skopje a assisté à une formation à Zagreb, organisée par ALDA dans le cadre de son projet européen LADDER.

15 јул 2015

Оглас за работни места во Младински Информативен Центар (МИЦ) – ИНФО СЕГА Кавадарци

Оглас за работни места во Младински Информативен Центар (МИЦ) – ИНФО СЕГА Кавадарци
Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на две лица за следниве работни позиции: Раководител и Асистент на МИЦ.

14 јул 2015

Универзитетот на мирот 2015: младите дебатираат на темата „Преговори за мир“

Универзитетот на мирот 2015: младите дебатираат на темата „Преговори за мир“
Од 6 до 12 јули, педесетина млади од сите страни на светот, меѓу кои пет учесници од Македонија, се сретнаа во Каен, Долна Нормандија за да дебатираат на темата „Преговори за мир“.

9 јул 2015

Повик за аплицирање

Повик за аплицирање
  Школа за човекови права за млади од 18 до 24 години
RSS
12