Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 јул 2017

Одржување на мирот- Предизвик на седумнаесетиот Универзитет на мирот во Каен

Одржување на мирот- Предизвик на седумнаесетиот Универзитет на мирот во Каен
Од 5 до 11 јуни 2017 година, Институтот за човекови права и мир во Каен, го организираше  седумнаесетиот Универзитет на мирот на кој учестуваа триесетина студенти од целиот свет. Темата на овогодинешиот универзитет беше „Одржување на мирот“.

25 јул 2017

Прво прикажување на документарниот филм Current Past на Арно Ланује

Прво прикажување на документарниот филм Current Past на Арно Ланује
На 30 мај 2017 година во 18.30 часот, во амфитеатарот на библиотеката на Коломбел, ќе биде организирано првото прикажување на документарниот филм Current Past на Арно Ланује.

25 јул 2017

Изложба- Скопје низ објективот на Жереми Бишолц

Изложба- Скопје низ објективот на Жереми Бишолц
На 19 мај 2017 година, во библиотеката „Le Phénix“ во Коломбел, Нормандија ќе биде свечено отворена изложбата на фотографиите на Жереми Бишолц насловена „ Скопје низ објективот на Жереми Бишолц “ .

25 јул 2017

Универзитет на мирот во Каен – Повик за учесници

Универзитет на мирот во Каен – Повик за учесници
Од 2009 година, Институтот за човекови права и мир во Каен го организира Универзитетот на мир за триесет студенти од целиот свет кои сакааат да го усовршат своето образование во насока на мирот. „Преговори за мир“, „Град и мир“, „Културни права - фактори за мир?“ се неколку од темите кои беа опфатени претходните години. 
RSS