Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

27 авг 2015

Младите во фокусот на соработката помеѓу Ливаро и Берово

Младите во фокусот на соработката помеѓу Ливаро и Берово

Традиционално и оваа година делегација од Ливаро, Долна Нормандија беше во посета на Етно фестивалот во општина Берово.

27 авг 2015

Флери сур Орн почесен гостин на Карпошовото културно лето

Флери сур Орн почесен гостин на Карпошовото културно лето

На 22 август 2015 година, делегација од Флери сур Орн, предводена од градоначалникот г. Марк Лесерф беше во официјална посета на Општина Карпош.

25 авг 2015

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“
Од 17 до 21 август 2015 година, петнаесет млади од Долна Нормандија и Македонија учествуваа на Кампот за климатски промени во Македонија. 

20 авг 2015

Отворен Младински информативен центар во Кавадарци

Отворен Младински информативен центар во Кавадарци

На 19 август 2015 година, Коалицијата на младински организации СЕГА го отвори младински информативен и советадавен центар во Кавадарци.


19 авг 2015

По стапките на Албер Лондр, незаборавно искуство за младите учесници

По стапките на Албер Лондр, незаборавно искуство за младите учесници

На 15 август 2015 година, по 10 дена во Македонија и 5 дена во Албанија, патувачкиот семинар “По стапките на Албер Лондр” посветен на Источниот фронт за време на Првата светска војна се заврши со многу позитивни импресии од страна на младите учесници како и професионалците кои ги придружуваа.

RSS
123