Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 сеп 2015

Земјоделци од Берово во посета на Ливаро

Земјоделци од Берово во посета на Ливаро

Во септември 2015 година, делегација од 6 земјоделци од Берово беа во посета на Областа Ливаро во Долна Нормандија.

24 сеп 2015

Француска претстава во Македонскиот народен театар

Француска претстава во Македонскиот народен театар

Во петок, 26 септември 2015 г. француската претстава „Пардон“ ќе го доживее своето прво и единствено претставување пред македонската публика во Македонскиот народен Театар (МНТ). 

18 сеп 2015

Соработката Долна Нормандија / Македонија го одбележува денот на заштита на културното наследство

Соработката Долна Нормандија / Македонија го одбележува денот на заштита на културното наследство

Изминатите 10 години, соработката Долна Нормандија / Македонија, заедно со своите партнери и соработници, внимателно ги следи случувањата од областа на културното наследство и работи на неговото зачувување и вреднување.

17 сеп 2015

Споделување искуства помеѓу занаетчии од Долна Нормандија и Македонија

Споделување искуства помеѓу занаетчии од Долна Нормандија и Македонија
На 16 септември 2015 година се одржа официјален состанок помеѓу двете партнерски организации Контрафор (Македонија) и Savoir-faire and Co (Долна Нормандија) во Регионалнито совет на Долна Нормандија. 

15 сеп 2015

Нов број на Newsletter ДН-МК

Нов број на Newsletter ДН-МК
Соработката Долна Нормандија / Македонија, одново започнува со објавување на месечниот информатор, односно Newsletter. 
RSS
12