Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

30 сеп 2016

„Моето искуство на Фестивалот Off Courts во Трувил: навистина фантастично!“

„Моето искуство на Фестивалот Off Courts во Трувил: навистина фантастично!“
Интервју - Бруно Велјановски е победник на второто издание на натпреварот „Мини- видео“, организиран од Францускиот институт по повод Францускиот филмски фестивал „FFF.mk “.

23 сеп 2016

Студенти од Македонија студираат во Каен

Студенти од Македонија студираат во Каен

8 млади од Македонија ги започнаа нивните студии во Каен оваа година. Студентите се запишаа во прва година на Универзитетот во Каен, Нормандија на различни студиски програми: економија, медицина, информатика и инженерство. 

20 сеп 2016

2 млади од Франција ќе волонтираат во АЛДА Скопје

2 млади од Франција ќе волонтираат во АЛДА Скопје

АЛДА Скопје ќе ангажира 2 волонтери од Франција, кои ќе престојуваат во Македонија во период од 1 година во рамки на програмата Еразмус +. Избраните кандидати ќе волонтираат во канцеларијата за соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија во Скопје преку Европскиот волонтерски сервис. Изборот на француските кандидати кои ќе волонтираат во Скопје е во тек.

12 сеп 2016

Победникот на натпреварот за мини-видео на фестивалот „Off-Courts“ во Трувил

Победникот на натпреварот за мини-видео на фестивалот „Off-Courts“ во Трувил

Бруно Велјановски е победникот на второто издание на натпреварот за мини-видео организиран од Францускиот институт во Скопје во рамките на Францускиот филмски фестивал FFF.mk.

12 сеп 2016

Волонтирање преку Европскиот волонтерски сервис во Македонија. „Клучна година“ од животот на Јоан Шумахер

Волонтирање преку Европскиот волонтерски сервис во Македонија. „Клучна година“ од животот на Јоан Шумахер

На 13 август 2015 година, Јоан Шумахер се упати кон Македонија да го започне своето едногодишно волонтирање во рамките на Европскиот волонтерски сервис. По неговото враќање, ова дваесетгодишно момче од Ла Ферте-Масе одлучи да го сподели неговото искуство. 

RSS
12