Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

1 мар 2018

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

По повод францускиот празник “Chandeleur” – Фестивалот на светлината или Сретение Господово кој се празнува на почетокот на месец февруари, во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци се одржа презентација на значењето на овој празник и дегустација на палачинки на 20 февруари 2018 година. 

1 мар 2018

Младинските работници: двигатели на промени во полето на Млади и младинско информирање

Младинските работници: двигатели на промени во полето на Млади и младинско информирање

Од 20 до 23 февруари 2018 година во Струга се одржа обука за обучувачи на тема “First step to become a youth worker” организирана од Коалиција на младински организации – СЕГА во партнерство со организацијата “Maison pour tous Léo Lagrange” од Нормандија.

RSS