Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 апр 2016

Промоција на стратегијата за заштита на старото градско јадро во Охрид

Промоција на стратегијата за заштита на старото градско јадро во Охрид

На 26 април 2016 година, во општина Охрид се одржа промоција на стратегијата за заштита на културното наследство на старото градско јадро во Охрид. Претседателката на советот на општина Охрид ја претстави стратегијата пред бројни заинтересирани чинители. Стратегијата е резултат на двегодишната заедничка соработка и размена на искуства на темата за заштита на културно наследство со градот Каен, Нормандија. Претставници од градот Каен присуствуваа на промоцијата на стратегијата. 

RSS