Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 јун 2016

Првата светска војна ги обедини научниците од Франција и Балканот

Првата светска војна ги обедини научниците од Франција и Балканот

Програмата за Прва светска војна во Македонија доби нов елан благодарејќи на новата советодавна научна група. Научниците кои се дел од групата ги започнаа своите активности на 24 и 25 јуни 2016 година во Македонија. Нивната поддршка е од особена важност за спроведување на програмата и за вреднување на овој дел од историјата и културно наследство од овој период. 

RSS