Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

30 ное 2016

16то издание на Самитот на Франкофонија на Мадагаскар

16то издание на Самитот на Франкофонија на Мадагаскар

16-тото издание на Самитот на Франкофонија се одржа од 22 до 27 ноември 2016 година на Мадагаскар. Катица Јанева од Канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија во Скопје беше дел од Самитот како член на Комитетот за изработка на младинската стратегија за млади франкофони, како и дел од македонската делегација.

RSS