Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

8 фев 2018

Национална кампања за зголемување на свеста за работничките права на младите

Национална кампања за зголемување на свеста за работничките права на младите

Околу 53.000 млади луѓе во Македонија се невидливи за институциите - никој не знае каде се или дали работат. Емил Крстаноски, национален координатор на Меѓународната организација на трудот во Македонија ги претстави фактите за време на панел дискусијата „Колку се почитуваат работничките права на младите во Македонија“, која се одржа во Скопје на 7 февруари 2018.

RSS