Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

8 јул 2016

Младинска размена: „Музиката која нè сплотува“

Младинска размена: „Музиката која нè сплотува“
Денеска, на 8 јули 2016 година, четириесет млади франкофони од четири земји, Белгија, островот Реунион (Франција), Македонија и Србија се собраа во Струга по повод младинска размена посветена на музиката.

8 јул 2016

„ИНФО СЕГА“ Кавадарци ги јакне своите капацитети во Италија

„ИНФО СЕГА“ Кавадарци ги јакне своите капацитети во Италија

Формиран во 2015 година, Младинскиот информативен центар „ИНФО СЕГА“ од Кавадарци е резултат на долгогодишната соработка на Коалицијата на младински организации СЕГА во рамки на програмата за соработка помеѓу Нормандија/Македонија. Коалиција СЕГА, како координатор на Инфо центарот во Кавадарци работи на постојано јакнење на капацитетите на своите младински работници. Неколку размени на добри практики со младински информативни центри од Нормандија веќе беа спроведени.

RSS