Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

22 дек 2015

Изложбата „Првата светска војна во Република Македонија“ претставена во Романија

Изложбата „Првата светска војна во Република Македонија“  претставена во Романија
Од 25 ноември до 2 декември, изложбата „Првата светска војна во Република Македонија“ реализирана од страна на Францускиот Институт во Скопје со поддршка на Регионот Долна Нормандија беше претставена во Регионалниот музеј на Бузау. 

15 дек 2015

Обука на младински работници во Долна Нормандија

Обука на младински работници во Долна Нормандија

Од 6 до 13 декември 2015 година во Сиувил, Долна Нормандија се оддржа обука на младински работници на која учествуваа претставници од дваесетина европски младински организации од Франција, Унгарија, Германија, Шпанија, Норвешка, Обединетото Кралство, Полска и Македонија.

15 дек 2015

Е-Општество.мк 2015: Конференција за Слобода и приватност на Интернет

Е-Општество.мк 2015: Конференција за Слобода и приватност на Интернет
 На 10 декември 2015 се одржа единаесеттата меѓународна конференција Е-Општество.мк која ја проследија околу 200 учесници. Конференцијата беше организирана од фондацијата Метаморфозис од Македонија.

14 дек 2015

Проектот „По стапките на Албер Лондр“, емитуван на TV5 Monde

Проектот „По стапките на Албер Лондр“, емитуван на TV5 Monde
Во август 2015, проектот „По стапките на Албер Лондр“ се реализираше во Македонија и Албанија. Во текот на две недели, учесниците на проектот, идни и веќе искусни новинари дискутираа на тема на Балканот и Сеќавањата од Првата светска војна во регионот.

11 дек 2015

Работилница посветена на создавање и промоција на туризмот во Пелагонискиот регион

Работилница посветена на создавање и промоција на туризмот во Пелагонискиот регион

Од 8 до 11 Декември 2015, делегација од областа на Областа Мон Сен Мишел беше во работна посета во Битола. 

RSS
12