Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

27 ное 2015

Eдинаесетта меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“

Eдинаесетта меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“

Eдинаесеттата меѓународна конференција е-Општество.мк на темата: „Слобода и приватност на интернет“ ќе се одржи на 10 декември во Хотел Холидеј Ин, во Скопје, во организација на Фондација Метаморфозис.

26 ное 2015

Обука за жените занаетчии

Обука за жените занаетчии

На 21 ноември 2015 година, во просториите на Културно информативниот центар во Скопје се одржа обука на тема “Како да се живее (и да се заработи) со занаетчиска дејност и одржливи активности”, организирана од здружението на граѓани Контрафор.

11 ное 2015

Конференција на „Биди зелен“ во Францускиот институт во Скопје

Конференција на „Биди зелен“ во Францускиот институт во Скопје

На 11 ноември Францускиот институт во Скопје, во организација на Биди зелен, се одржа конференција за климатските промени како најава за COP 21, меѓународна конференција за заштита на животната средина, која ќе се одржи од 30 ноември до 11 декември 2015 година, во Париз.

9 ное 2015

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес
На 9 ноември 2015 година во Велес, градоначалникот на Велес и претставник од канцеларијата за соработка Долна Нормандија/Македонија ја промовираа репликата на замокот Равале, знаменитост на градот Шербур, во младинскиот парк во Велес.

7 ное 2015

„Шепотењето на Антигона“ во изведба на младите од Иф, одиграна во Дебар и Струга

„Шепотењето на Антигона“ во изведба на младите од Иф, одиграна во Дебар и Струга

Од 3 до 7 ноември, младинска група од Иф престојуваше во Дебар, изведувајќи ја театарската претстава „Шепотењето на Антигона“ пред македонската публика. Оваа претстава е резултат на младински проект за соработка меѓу општините Дебар и Иф од францускиот регион Долна Нормандија.

RSS
12