Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

9 ное 2015

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес
На 9 ноември 2015 година во Велес, градоначалникот на Велес и претставник од канцеларијата за соработка Долна Нормандија/Македонија ја промовираа репликата на замокот Равале, знаменитост на градот Шербур, во младинскиот парк во Велес.

7 ное 2015

„Шепотењето на Антигона“ во изведба на младите од Иф, одиграна во Дебар и Струга

„Шепотењето на Антигона“ во изведба на младите од Иф, одиграна во Дебар и Струга

Од 3 до 7 ноември, младинска група од Иф престојуваше во Дебар, изведувајќи ја театарската претстава „Шепотењето на Антигона“ пред македонската публика. Оваа претстава е резултат на младински проект за соработка меѓу општините Дебар и Иф од францускиот регион Долна Нормандија.

3 ное 2015

Универзитетот од Каен претставен на „Саемот на студии во Франција“ во Скопје

Универзитетот од Каен претставен на „Саемот на студии во Франција“ во Скопје
На 2 ноември, во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје се одржа „Саем на студии во Франција“.

2 ное 2015

Обука „ слобода на изразување и право на приватност на интернет“ во Каен

Обука „ слобода на изразување и право на приватност на интернет“ во Каен

Од 28 до 30 октомври 2015 година во Каен се одржа обука на тема „ слобода на изразување и право на приватност на интернет“ наменета за работници од образованието.

9 окт 2015

Краткометражниот филм на Костадин Лазаров на фестивалот Off Courts

Краткометражниот филм на Костадин Лазаров на фестивалот Off Courts
Во рамките на соработката помеѓу Францускиот институт во Скопје и Регионот Долна Нормандија, младиот Костадин Лазаров, добитник на првата награда на натпреварот „Моето прво џебно видео“, го претстави својот филм на фестивалот Off Courts 2015 во Трувил, Франција.
RSS
First567891011121314Last