Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

4 сеп 2015

Училиште за човекови права за млади : можност за размени на тема „Говор и дела од омраза“

Училиште за човекови права за млади : можност за размени на тема „Говор и дела од омраза“
Од 24 до 31 август 2015 година се одржа Училиштето за човекови права во Охрид на кое присуствуваа 24 млади од Франција и Македонија. 

25 авг 2015

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“
Од 17 до 21 август 2015 година, петнаесет млади од Долна Нормандија и Македонија учествуваа на Кампот за климатски промени во Македонија. 

20 авг 2015

Отворен Младински информативен центар во Кавадарци

Отворен Младински информативен центар во Кавадарци

На 19 август 2015 година, Коалицијата на младински организации СЕГА го отвори младински информативен и советадавен центар во Кавадарци.


12 авг 2015

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!
100 млади годишно се активни во рамки на соработката помеѓу Долна Нормандија и Македонија. Активностите кои се одвиваат во рамки на соработката се разноврсни и на различни теми и вклучуваат формално и неформално образование како и мобилност на млади.

10 авг 2015

АЛДА Скопје, домаќин на два волонтери од Франција

АЛДА Скопје, домаќин на два волонтери од Франција
Два волонтери од Франција ќе го извршат својот волонтерски престој во канцеларијата за соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија во Скопје, во рамки на европската програма „ЕРАЗМУС +“. 
RSS
First6789101112131415Last