Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

28 апр 2014

Баруф оркестар – француска музика од Балканот и Источна Европа во Македонија

Баруф оркестар – француска музика од Балканот и Источна Европа во Македонија

Баруф Оркестар е невообичаена група со оригинална визија. Оваа група на музичари иако доаѓа од Каен, од францускиот регион Долна Нормандија, се вбројува во музичката традиција од Централна и Источна Европа.

RSS
First3456789101112