Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

14 мај 2014

Јавна дебата за кривични дела сторени од омраза кај младите од Македонија и Франција

Јавна дебата за кривични дела сторени од омраза кај младите од Македонија и Франција

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и Институтот за човекови права и мир од Каен, ја започнаа својата соработка на темата човекови права, во рамките на децентрализираната соработката.

21 апр 2014

Македонски средношколци на посета во општината Лизије

Македонски средношколци на посета во општината Лизије

Учениците од средното училиште „Кирил Пејчиновиќ“ го посетија Лизије, Долна Нормандија. Градоначалникот Бернар Обрил им посака добредојде на 19 млади македонци во општинската зграда на Лизије. Овие млади ученици од албанско потекло, на возраст од 15 до 17 години, учат во двојазични француско-албански паралелки.

7 апр 2014

Младите од Медицинско-образовниот институт од Флери прикажаа два филма

Младите од Медицинско-образовниот институт од Флери прикажаа два филма

Во вторникот вечерта, на 01 април 2014 година, младите од Медицинско-образовниот институт (ИМЕ) од Флери беа домаќини на своите најблиски и своите сограѓани, прикажувајќи им една малку поинаква видео проекција. Проектот се потпира на соработката помеѓу две општини и се вика Флери-сур-Орн – Карпош, филм за една средба.

RSS
First9101112131415161718