Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

21 јун 2016

Меѓународен семинар за раководење со миграциите во Скопје

Меѓународен семинар за раководење со миграциите во Скопје

На Светскиот ден на бегалците се одржа меѓународниот семинар насловен „Соработка и добро раководење со миграциите во Западен Балкан и во Централно –европските земји“.

11 јун 2016

Правото на азил, тема на шестото издание на Деновите на компаративното право

Правото на азил, тема на шестото издание на Деновите на компаративното право

Шестото издание на Деновите на компаративното право во Каен беше посветено на правото на азил, како европски предизвик за време на бегаската криза. 

14 апр 2016

Пријавете се на Универзитет на мирот во Франција!

Пријавете се на Универзитет на мирот во Франција!

Дололку сте заинтересирани за човекови права, меѓукултурни размени и нови искуства не ја пропуштајте оваа исклучителна можност да се пријавите на овогодишниот Универзитет на мирот во Каен.

2 фев 2016

Приватност и слобода на изразување на интернет – подигање на свеста кај младите

Приватност и слобода на изразување на интернет – подигање на свеста кај младите

Од декември 2015 година до февруари 2016 година, беа организирани работилници за подигање на свеста за заштита на приватноста и слободата на изразување на младите на интернет.  Работилниците се одржаа во Македонија, од страна на Метаморфозис.

12 јан 2016

Соработката со некогашниот Регион Долна Нормандија преку конкретни проекти

Соработката со некогашниот Регион Долна Нормандија преку конкретни проекти

Заменикот министер за локална самоуправа, Љупчо Пренџов, учествуваше на Конференцијата Е–Општество, Слобода и приватност на интернет, организирана од невладината организација Метаморфозис, во рамки на Програмата за децентрализирана соработка меѓу Република Македонија и Нормандија.

RSS
12345678