Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 јул 2017

Прво прикажување на документарниот филм Current Past на Арно Ланује

Прво прикажување на документарниот филм Current Past на Арно Ланује
На 30 мај 2017 година во 18.30 часот, во амфитеатарот на библиотеката на Коломбел, ќе биде организирано првото прикажување на документарниот филм Current Past на Арно Ланује.

25 јул 2017

Изложба- Скопје низ објективот на Жереми Бишолц

Изложба- Скопје низ објективот на Жереми Бишолц
На 19 мај 2017 година, во библиотеката „Le Phénix“ во Коломбел, Нормандија ќе биде свечено отворена изложбата на фотографиите на Жереми Бишолц насловена „ Скопје низ објективот на Жереми Бишолц “ .

16 дек 2016

Настап на уметнички колектив од Нормандија во Скопје

Настап на уметнички колектив од Нормандија во Скопје
Уметничкиот колектив A.lter S.essio од Нормандија беше дел од настанот Платформ(а) организиран од страна на Локомотива.

14 окт 2016

Изложбата "Божествена убавина" во Скопје

Изложбата "Божествена убавина" во Скопје
Фотографии и дела од црквите од Нормандија ќе бидат изложени во Музејот на Град Скопје од 13 до 19 октомври 2016 година. Изложбата Божествена убавина се состои од 40 дела кои сведочат за богатството на религиозното творештво и културното наследство на Нормандија.

30 сеп 2016

„Моето искуство на Фестивалот Off Courts во Трувил: навистина фантастично!“

„Моето искуство на Фестивалот Off Courts во Трувил: навистина фантастично!“
Интервју - Бруно Велјановски е победник на второто издание на натпреварот „Мини- видео“, организиран од Францускиот институт по повод Францускиот филмски фестивал „FFF.mk “.
RSS
12345678910Last