Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

8 фев 2018

Национална кампања за зголемување на свеста за работничките права на младите

Национална кампања за зголемување на свеста за работничките права на младите

Околу 53.000 млади луѓе во Македонија се невидливи за институциите - никој не знае каде се или дали работат. Емил Крстаноски, национален координатор на Меѓународната организација на трудот во Македонија ги претстави фактите за време на панел дискусијата „Колку се почитуваат работничките права на младите во Македонија“, која се одржа во Скопје на 7 февруари 2018.

10 јан 2018

Национална кампања „365 работнички права за младите!“

Национална кампања „365 работнички права за младите!“

Националната кампања „365 работнички права за младите!“ организирана од страна на Коалиција СЕГА официјално започна на 1 јануари 2018 година. 

25 сеп 2017

Претставата „Шепотењето на Антигона“ прикажана на националниот форум „Граѓаните за промени“

Претставата „Шепотењето на Антигона“ прикажана на националниот форум „Граѓаните за промени“
На 23 септември 2017 година во градскиот парк во Скопје, преку видео проекција беше претставен записот од претставата „Шепотењето на Антигона“ одиграна од младите актери од Дебар и Иф, во рамките на третиот Национален форум „Граѓаните за промени – ден на граѓанските организации“, организиран од страна на Цивика мобилитас.

22 авг 2017

Летниот универзитет на АЛДА организиран во Скопје

Летниот универзитет на АЛДА организиран во Скопје
Универзитетот ФОН беше домаќин на летниот универзитет на АЛДА „Сеќавање и меѓукултурен дијалог“ од 17 до 22 јули, кој беше поддржан од Децентрализираната соработка помеѓу Нормандија и Македонија.

25 јул 2017

Одржување на мирот- Предизвик на седумнаесетиот Универзитет на мирот во Каен

Одржување на мирот- Предизвик на седумнаесетиот Универзитет на мирот во Каен
Од 5 до 11 јуни 2017 година, Институтот за човекови права и мир во Каен, го организираше  седумнаесетиот Универзитет на мирот на кој учестуваа триесетина студенти од целиот свет. Темата на овогодинешиот универзитет беше „Одржување на мирот“.
RSS
12345678910Last