Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

15 сеп 2015

Женски приказни – улогата на жената од минатото до денес

Женски приказни – улогата на жената од минатото до денес

Музеј на женски приказни е  проект произлезен од идејата да се истражи, согледа и (ре)афирмира улогата на жената во општествено-политичкиот, социјалниот и семејниот контекст од минатото до денес. 

10 сеп 2015

Иван Ивановски на уметничка резиденција во Долна Нормандија

Иван Ивановски на уметничка резиденција во Долна Нормандија

Од 5 до 20 октомври 2015 година, ќе се реализира првата резиденција на македонски ументик во рамки на соработката Долна Нормандија/Македонија.

4 сеп 2015

Училиште за човекови права за млади : можност за размени на тема „Говор и дела од омраза“

Училиште за човекови права за млади : можност за размени на тема „Говор и дела од омраза“
Од 24 до 31 август 2015 година се одржа Училиштето за човекови права во Охрид на кое присуствуваа 24 млади од Франција и Македонија. 
RSS
12