Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

15 дек 2015

Е-Општество.мк 2015: Конференција за Слобода и приватност на Интернет

Е-Општество.мк 2015: Конференција за Слобода и приватност на Интернет
 На 10 декември 2015 се одржа единаесеттата меѓународна конференција Е-Општество.мк која ја проследија околу 200 учесници. Конференцијата беше организирана од фондацијата Метаморфозис од Македонија.

9 дек 2015

Петто издание на „Ден на компаративно право“ во Скопје

Петто издание на „Ден на компаративно право“ во Скопје

На 9 декември 2015 година се одржа петтото издание на Денот на компаративно право помеѓу Франција и Македонија во Скопје на тема "слобода на вероисповед" организиран од Меѓународниот институт за човекови права и мир од Каен и Француската амбасада во Скопје во соработка со Правниот факултет „Јустинијан Први“, Скопје.

27 ное 2015

Eдинаесетта меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“

Eдинаесетта меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“

Eдинаесеттата меѓународна конференција е-Општество.мк на темата: „Слобода и приватност на интернет“ ќе се одржи на 10 декември во Хотел Холидеј Ин, во Скопје, во организација на Фондација Метаморфозис.

26 ное 2015

Обука за жените занаетчии

Обука за жените занаетчии

На 21 ноември 2015 година, во просториите на Културно информативниот центар во Скопје се одржа обука на тема “Како да се живее (и да се заработи) со занаетчиска дејност и одржливи активности”, организирана од здружението на граѓани Контрафор.

11 ное 2015

Конференција на „Биди зелен“ во Францускиот институт во Скопје

Конференција на „Биди зелен“ во Францускиот институт во Скопје

На 11 ноември Францускиот институт во Скопје, во организација на Биди зелен, се одржа конференција за климатските промени како најава за COP 21, меѓународна конференција за заштита на животната средина, која ќе се одржи од 30 ноември до 11 декември 2015 година, во Париз.

RSS
12345678